Sushi Cup Bulgaria 2025, организирано под патронажа на World Sushi Cup, са националните квалификации за Световното Първенство по Суши в Токио, Япония.
Състезанието дава шанс на най-добрите сушисти в България да се борят за титлата 'Най-добър суши майстор на България' и да представят страната ни на световната суши сцена.
Уменията на сушистите ще бъдат тествани на няколко етапа: техника и прецизност на рязане, приготвяне на традиционно Сашими и Едо-Мае Суши и индивидуални суши сетове, позволявайки на участниците да демонстрират не само технически умения, но и креативност.
По регламент на World Sushi Cup, в надпреварата могат да участват само сушисти, които са преминали успешно обучението 'Sushi Proficiency' от Световния Институт по Суши Умения.
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
Всеки участник трябва да притежава:
- Минимум 3 години трудов стаж като сушист
- Сертификат за успешно преминато обучение Sushi Proficiency, издаден от Световния Институт по Суши Умения
- Да притежавате удостоверение за българско гражданство*
*Това условие се прилага само за участници в състезанието, но не и за обучението
Краен срок за записване:01.06.2025
Всички кандидати ще получат имейл с допълнителни инструкции за успешно записване.